Články

Rozšířené filtrování
Zobrazeno 41 až 50 z celkem 52 článků.
64_20220303_083627.jpg

V sedmnácti letech hrál finále extraligy za Chodov, tohle je odchovanec klubu Martin Pražan.

Martin Pražan začal své florbalové tažení už ve svých pěti letech. V Ústí stál u zrodu týmu, ze kterého vzešlo několik zvučných jmen. V brzkých letech se přesunul do České Lípy, ze které přestoupil do Chodova, kde strávil své nejlepší roky. 2 mistrovské tituly, účast na domácím MS a přestup do zahraničí, to vše si ve své kariéře prožil Martin Pražan!

66_20220301_140447.png

Asistent Jakub Koník hodnotí v rozhovoru první dvě čtvrtfinále: „Obranný val se těžko překonával.“

Ústečtí florbalisté mají po víkendu dva body v sérii a už v sobotu 5. března mají k dispozici jeden ze dvou mečbolů jak sérii ukončit a postoupit do dalšího kola play-off. K mikrofonu jsme si vzali asistenta trenéra Jakuba Koníka, který nám podrobněji rozebral první dva zápasy, anebo co bude klíčem k úspěchu o víkendu na hřišti soupeře.

56_20220218_120758.jpg

Nečekali jsme, že můžeme vyhrát, přiznává ústecký tahoun Trčka

Převzatý článek: Český florbal. Tichá voda břehy mele. Tímto otřepaným příslovím by se dala krátce popsat cesta Ústeckých na čelo tabulky 1. ligy mužů. V průběhu sezony se totiž parta mladých florbalistů v tichosti a bez velkých fanfár vyšplhala na absolutní čelo, kde vydržela až do konce základní části.

54_20220217_084222.jpg

Jakub Kolstrunk: „Přestup do Sparty byl správným krokem, Ústí však sleduji a přeji mu postup“

Téměř každý fanoušek ústeckého florbalu zná Jakuba „Kostru“ Kolstrunka, jedná se o jednoho z nejznámějších odchovanců klubu. Kuba ze školního kroužku pokračoval do USK Slávie, s Ústím zažil postup do G2 ligy juniorů a postup do Superligy. Kostra prošel přes juniorskou reprezentaci až do širšího kádru mužského reprezentačního výběru. Dnes hraje v Superlize a je o něm dost slyšet. Tohle je jeho story!

45_20220126_143308.jpg

Radim Kühnel se vrací ze Švédska!

Na půl roku za studiem se Radim Kühnel rozhodl odletět na Erasmus do Švédska. Nyní nastal čas vrátit se do ČR a pomoci Florbalu Ústí v play off! Přečtěte si rozhovor se zkušeným obráncem Florbalu Ústí.

43_20220120_084109.jpg

V 15 letech z 3. ligy do superligy, tohle je příběh ústeckého odchovance Petra Kopty

V premiérovém článku z nové rubriky „odchovanci“ se podíváme na zoubek bývalému ústeckému hráči a trenérovi Petru Koptovi přezdívanému „Koptič“. Ten si s Ústím vyzkoušel několik lig, dokonce i nejvyšší ligu mužů. Koptič dále vyzkoušel angažmá v pražském SSK Future, v Liberci a také v FBŠ Bohemians. Po několika letech se vrátil do Ústí a pomohl v roli asistenta trenéra k postupu do superligy. Petr dnes působí jako asistent trenéra v České Lípě.

31_20211216_130124.jpg

“Jdeme po malých krůčkách dopředu,” hodnotí průběžně sezonu Klára Mečířová

Návrat do soutěžního procesu po roční pauze byl pro ženy náročný. Na začátku sezony se jim příliš výsledkově nedařilo a trápilo je především málo vstřelených branek. Práci při rozvíjení dovedností jim překazil i koronavirus, kvůli kterému musely odkládat utkání. Přesto se ale dokázaly výsledkově zvednout, aktuálně jim patří desátá příčka. Průběh sezony hodnotí opora týmu Klára Mečířová.